Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.

Adrian Panã: Ministerul Sãnãtãții promoveazã creșterea copilului într-un mediu sãnãtos

Ministerul Sănătății promovează creșterea copilului în mediu sănătos, promovează ca sarcina să fie dusă la bun sfârșit, dar pe de altă parte, nu intervine în dreptul fundamental pe care familia sau femeia îl are referitor la ce anume trebuie să facă, a precizat secretarul de stat Adrian Pană.

 

"Ministerul Sănătății promovează creșterea copilului în mediul sănătos, promovează ca sarcina să fie dusă la bun sfârșit, dar pe de altă parte, nu intervine în dreptul fundamental pe care familia sau femeia îl are referitor la ce anume trebuie să facă cu corpul ei. Nu discriminăm pe absolut nimeni și încercăm să informăm cât mai corect cetățeanul referitor la drepturi, dar și la responsabilități. Planificarea familială este extrem de importantă, este un drept câștigat și cred că Ministerul Sănătății împreună cu ONG-urile trebuie să sprijine cetățenii la informare și mijloace pentru planificarea familială. Pacienții au drepturi egale și copilul nenăscut are de asemenea drepturi. Există situații în care trebuie salvată viața mamei. (...) Mortalitatea maternă a scăzut constant și se are în vedere îmbunătățirea situației", a afirmat secretarul de stat în cadrul unei dezbateri publice având ca temă proiectul de HG privind aprobarea Strategiei naționale de sănătate 2014-2020.

 

Adrian Pană a susținut că trebuie păstrat echilibrul între drepturile și obligațiile pacientului iar copiii ar trebui să fie educați pentru a avea o viață sănătoasă nu numai de sistemul de sănătate, ci și la școală și în familie, pentru a nu avea un comportament la risc.

"Ne dorim ca toată partea de prevenție primară să fie integrată în structurile de sănătate publică. Susținem și vrem să promovăm sănătatea educațională. Ne dorim să creăm un mecanism predictibil, transparent", a spus Pană. 
 
0.00
Nu existã discuţii pentru acest articol
Completeazã forumularul de mai jos
PARTENERI
Chicco Micolino PharmaLife Medlife Editura Litera Litera Mica Weleda Baby DermaLife