Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.

Beneficiile salinei pentru sanatatea copilului

Dr. Ionelia Șogodel, Medic Specialist ORL, Spitalul de Pediatrie MedLife, Hyperclinica MedLife Grivița

 

Despre beneficiile curelor în saline se discută în special când vine vorba despre afecţiunile respiratorii. Acesta este şi motivul pentru care vara, mulţi dintre părinţi aleg să meargă, cel puţin câteva zile, cu cei mici în saline. Când este indicată speleoterapia, de la ce vârstă puteţi merge cu cei mici la salină, care sunt contraindicaţiile acestei terapii, încercăm să răspundem în articolul de mai jos.

Speleoterapia (terapia în salină) este indicată în tratarea sindroamelor bronho-obstructive datorită condițiilor de mediu oferite de microclimatul din salină:

§         temperatură constantă 15-16 °C

§         umiditate relativă de 50-60%

§         lipsa alergenilor și a poluanților inhalatori

§         climat confortabil prin prezența unor curenți de aer insesizabili

§         concentrație scăzută de ozon (scade spasmul bronșic)

§         efect bacteriostatic prin pH-ul scăzut al aerului

§         concentrația crescută a NaCl cu efect decongestionant al mucoasei căilor respiratorii

 

Astfel, după vârsta de 1-2 ani este indicată vizita la salină a copiilor cu infecții respiratorii recurente (faringite, angine, rinoadenoidite repetate, otite medii, traheo-bronșite, pneumonii), astm bronșic, bronșită cronica, rinită cronică, sinuzite cronice.

 

Durata ședințelor de salinoterapie este de 15 minute cu expunere progresivă până la câteva ore (pentru a permite adaptarea organismului la condițiile microclimatului salin), 7-10 ședințe pe an (primăvara și toamna când diferența de temperatură între mediul exterior și cel din salină este mai redusă).

 

Beneficiile salinoterapiei sunt: purificarea căilor respiratorii, creșterea imunității organismului, detoxifiere și regenerare epidermică, previne și scade durata infecțiilor respiratorii acute.

Exista însă și situații care contraindică vizita copilului la salină: infecțiile acute respiratorii, bolile infecto-contagioase, claustrofobia, hipertiroidismul.

 

Salinoterapia și cura heliomarină sunt metode alternative dar și complementare de prevenire și tratament pentru diverse afecțiuni respiratorii, având în același timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: crește imunitatea, susține detoxifierea organismului, îmbunătățește funcționarea aparatului digestiv, ajută la reducerea efectelor oboselii și stresului.

 

Sursa foto: Salina Turda

 

* Conţinutul acestei platforme online este furnizat în totalitate de medici specialişti, oferind informaţie corectă, actualizată şi respectând rigorile impuse în domeniul medical. Informaţia furnizată pe acest site nu înlocuieşte controlul medical.0.00
Nu existã discuţii pentru acest articol
Completeazã forumularul de mai jos
PARTENERI
Litera Mica Editura Litera Medlife DermaLife PharmaLife Micolino Weleda Baby Chicco