Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.

Când începe copilul sã meargã?

 

Autor: dr. Cristian Minulescu, medic specialist pediatrie, în cadrul MedLife Favorit

Achiziţiile motorii ale sugarului încep cu vârsta de doua luni când acesta trebuie să îşi poată susţine singur capul. Deşi există convenţii cu privire la vârsta la care trebuie să existe o anumită achiziţie motorie, evoluţia sugarilor este variabilă şi influenţată de mulţi factori care ţin de mediul în care traieşte copilul, de particularităţile sale anatomice etc.

În general, un copil normal dezvoltat începe să meargă de la vârsta de un an. Exista însă numeroşi sugari care încep să meargă de la 10-11 luni, dar şi copii care încep să meargă de la un an şi 4 luni - un an şi 6 luni. Practic, copilul trebuie lăsat să meargă atunci când el singur începe să se ridice în picioare şi păşeşte.

Cea mai mare şi, din păcate, cea mai frecventă greşeală pe care o fac părinţii este de a grăbi acest moment. Acest lucru va duce la o suprasolicitare a articulaţiilor şoldului şi la probleme de mers. Aşadar nu se va aşeza copilul în picioare înainte ca acesta să se ridice singur şi nu se va folosi premergătorul.

Nu este obligatoriu ca un sugar să meargă, într-o primă fază, de-a buşilea.

 

* Conţinutul acestei platforme online este furnizat în totalitate de medici specialişti, oferind informaţie corectă, actualizată şi respectând rigorile impuse în domeniul medical. Informaţia furnizată pe acest site nu înlocuieşte controlul medical.0.00
1 discutii:
Completeazã forumularul de mai jos
Am citit articolul d-voastra si as dori daca se poate sa mai dati cateva detalii in legatura cu varsta sau perioada la care micutii nostrii ar trebui ajutati sa inceapa sa mearga. Eu am un baietel de 5luni jumatate si am fost sfatuita de medicul de familie inca de la 4luni jumatate sa -l ridic sa stea intre perne si sa-l ajut sa paseasca. Mi s-a spus ca altfel nu o sa aiba un tonus bun la musculatura. Potrivit informatiilor oferite de d-voastra eu am facut o mare greseala ca l-am ridicat. Va rog daca se poate sa mai reveniti cu cateva datalii la acest subiect. Multumesc frumos!
Greavu Liliana Silvia
28 iunie 2013
PARTENERI
Weleda Baby Litera Mica Medlife DermaLife Editura Litera Chicco PharmaLife Micolino