Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.

Când renunțãm sã hrãnim copilul doar cu lapte?

Alimentaţia bebeluşului este subiectul multora dintre nelămuririle mămicilor. De la un anumit punct, laptele matern sau preparatele din lapte nu mai sunt suficiente pentru buna dezvoltare a sugarului, iar hrana lui trebuie să fie diversificată.

 

Comentează acest subiect pe Forumul InfoMaterna sau Întreabă specialistul nostru şi vei primi un răspuns în 24 de ore.

 

Când poate fi începută diversificarea alimentaţiei?

Nutriţioniştii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca diversificarea alimentaţiei să nu fie făcută prea devreme şi să nu fie introdusă prea brusc. Până la vârsta de şase luni, sugarii au nevoie numai de lapte pentru a se putea dezvolta normal. Nici aparatul digestiv al sugarului nu este încă bine dezvoltat până la această vârstă, la fel şi reflexul de masticaţie. Întreruperea prematură a laptelui poate cauza probleme de dezvoltare a oaselor şi dentiţiei, ca o consecinţă a unui nivel scăzut de calciu.

De la vârsta de şase luni, în schimb, laptele nu mai acoperă necesităţiile nutritive ale sugarului şi trebuie introduse alimente noi, progresiv. Din acest moment (şase luni) bebeluşul ştie deja să mestece, să înghită alimente mai consistente şi este pregătit să simtă gusturi noi.

 

Care sunt dezavantajele diversificării precoce a alimentaţiei copilului?

  • solicită funcţia digestivă insuficient maturată la sugar
  • solicită rinichii insuficient dezvoltaţi la sugar
  • favorizează obezitatea
  • introducerea glutenului poate favoriza apariţia celiachiei.

Ce avantaje presupune diversificarea alimentaţiei bebeluşului?

  • induce un ritm rapid de creştere
  • favorizează apariţia dentiţiei
  • oferă un aport suplimentar de vitamine, fier şi fibre.

Ce presupune diversificarea alimentaţiei?

A diversifica alimentaţia bebeluşului presupune introducerea treptată a altor alimente decât laptele, pe care copilul le va consuma cu linguriţa.

 

* Conţinutul acestei platforme online este furnizat în totalitate de medici specialişti, oferind informaţie corectă, actualizată şi respectând rigorile impuse în domeniul medical. Informaţia furnizată pe acest site nu înlocuieşte controlul medical.5.00
1 discutii:
Completeazã forumularul de mai jos
Fiecare copil este unic, termenul de 6 luni este o medie, la unii copii poate sa fie necesara o alimentatie exclusiv la san mai mult de 6 luni, la altii poate sa se faca o introducere de ceai sau un suc ceva mai devreme Pentru o alimentatie cat mai corecta, ar trebuie evaluat fiecare copil in parte
mamicamea.ro
13 august 2013
PARTENERI
DermaLife Weleda Baby Micolino Chicco PharmaLife Medlife Editura Litera Litera Mica