Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.

Cãtãlin Cîrstoiu (SUUB): Un numãr mare de mame refuzã vaccinarea copiilor la naștere

Un număr mare de mame refuză vaccinarea copiilor la naștere, zilnic fiind o familie care refuză acest lucru, a declarat luni, managerul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), prof. dr. Cătălin Cîrstoiu, în cadrul unei dezbateri privind pachetul serviciilor medicale de bază.

 

"Într-un an de zile la Spitalul Universitar de Urgență București se nasc aproximativ 5.000 de copii și un număr alarmant de mame refuză vaccinarea după naștere", a declarat managerul.

 

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a precizat că aceasta este una dintre metodele de prevenție și a atras atenția că multe boli au fost prevenite prin vaccinare.

 

 "Toți avem datoria să informăm părinții că una din metodele de prevenție pe care societățile normale le utilizează de zeci de ani este vaccinarea. Să spunem lucrurile corect. Multe din boli au fost eradicate în urma unor procese de vaccinare care au durat ani de zile", a spus ministrul, care a subliniat necesitatea organizării unor campanii împreună cu ONG-urile care să arate necesitatea și să explice importanța vaccinării în rândul copiilor.

 

"Să sperăm că, în următorii ani, o asemenea campanie va putea să modifice un asemenea comportament", a mai spus Nicolăescu.

 

Sursa: Agerpres
0.00
Nu existã discuţii pentru acest articol
Completeazã forumularul de mai jos
PARTENERI
Editura Litera Medlife Chicco Weleda Baby Micolino DermaLife Litera Mica PharmaLife