Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.

Celulita – eterna obsesie… Scãpãm de ea?

Prezenţa celulitei este inacceptabilă pentru multe femei. Este o afecţiune cu puternic determinism genetic, afectând peste 85% dintre femeile post-pubertate.

 

Comentează acest subiect pe Forumul InfoMaterna sau Întreabă specialistul nostru şi vei primi un răspuns în 24 de ore.

Ea se dezvoltă după adolescenţă şi se localizează cel mai adesea pe fese şi coapse. Se caracterizează prin aspectul de coajă de portocală al pielii. Nu este însoţită obligatoriu de creşterea paniculului adipos, există şi femei foarte slabe care au acest aspect denivelat al pielii. Acesta se datorează proeminării către suprafaţa pielii a lobulilor de grăsime, care sunt fracţionaţi de septuri fibroase. Femeile au o arhitectură a lobulilor adipoşi diferită de cea a bărbaţilor, cu o construcţie mai instabilă, care la orice creştere în volum, prin creşterea cantităţii de grăsime şi de apă, se expandează sub piele.

 

S-a constatat că reducerea masei adipoase duce la diminuarea neregularităţilor de suprafaţă, deoarece grăsimea se retrage de fapt din derm.

Prin urmare, sunt trei probleme care trebuie luate în discuţie: excesul de grăsime, împastarea cu apă şi neregularităţile determinate de fibroza septurilor de sub piele. Aceste cauze diferite au dus la împărţirea celulitei în trei tipuri majore: celulita mixtă, celulita edematoasă (apoasă) şi celulita fibroasă. Identificarea corectă de către medic a tipului de celulită este esenţială în alegerea tratamentului adecvat. Asociat factorilor genetici, în majoritatea cazurilor se identifică probleme hormonale şi vasculare care pot impune asocieri de tratamente mai complexe.

Cele mai multe dintre tratamente, care se bazează pe cercetare medicală serioasă, sunt eficiente dacă sunt urmate cu perseverenţă şi sunt acompaniate de un regim de viaţă activ, o dietă echilibrată, bogată în vegetale şi fibre, şi o hidratare corespunzătoare. Rezultatele se menţin atât timp cât se urmează regimul şi tratamentul de întreţinere, mai ales dacă se corectează cauzele asociate.

Astfel, pentru reducerea paniculului adipos (body sculpturing), cea mai eficientă terapie, aprobată şi de FDA (Federal Drug Agency – Agenţia Americană a Medicamentului), este criolipoliza. Practic, stratul de grăsime de sub piele este răcit până la temperaturi care nu mai permit supravieţuirea celulelor grase. Acestea mor treptat, se dezintegrează şi sunt eliminate natural pe cale limfatică.

Pentru reducerea aspectului de coajă de portocală tehnicile se bazează în principiu pe asocierea radiofrecvenţei vacuumului cu diverse tehnologii (vacuum, laser, infraroşu), pentru a se putea sparge carapacea fibroasă şi a se netezi suprafaţa pielii. O parte din grăsimea de suprafaţă este topită de radiaţiile folosite şi paniculul se uniformizează, în acelaşi timp cu crearea unui suport de colagen nou, de bună calitate care menţine pielea netedă şi întinsă.

Uneori este necesară asocierea cu tehnici de injectare mezoterapică a unor substanţe în zona afectată, care pe de o parte să potenţeze efectul aparatelor şi pe de altă parte să aducă vitamine şi minerale care să creeze o structură cutanată hidratată şi rezistentă.

 

Dr. Viviana Iordache, medic specialist dermatologie, coordonatoarea Centrului de Dermatologie Estetică “DermaLife”
Dr. Diana Placintescu, medic primar dermatologie, Clinica de Dermatologie Estetică “DermaLife”

 

* Conţinutul acestei platforme online este furnizat în totalitate de medici specialişti, oferind informaţie corectă, actualizată şi respectând rigorile impuse în domeniul medical. Informaţia furnizată pe acest site nu înlocuieşte controlul medical.5.00
1 discutii:
Completeazã forumularul de mai jos
altceva decat reclame la diverse terapii nu aveti? suntem satule de "sugestii" costisitoare!!!
irina
28 mai 2013
PARTENERI
PharmaLife Micolino Editura Litera Chicco Medlife DermaLife Weleda Baby Litera Mica