Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.

Cum curãțãm nasul bebelușului?

Autor: Dr. Florentina Popescu, medic specialist pediatru, în cadrul MedLife Favorit

 

Toaleta nazală a bebeluşului este foarte importantă pentru ca acesta să poată să mănânce şi să respire normal. Părintele are responsabilitatea de a curăţa nasul bebeluşului încă de la naştere. Deşi pare dificil, nu este un lucru imposibil.

 

Cum trebuie să procedaţi?


Trebuie să vorbiţi cu copilul în permanenţă, să râdeţi, să îi cântaţi, pentru ca el să se relaxeze.


Este foarte important ca în camera bebeluşului să se menţină o umezeală adecvată. Aceasta trebuie să fie de 60-65%, nu mai puţin de 35%. Aerul este foarte uscat, în special în timpul iernii, din cauza căldurii provenite de la calorifer. Pentru a menţine umiditatea în cameră, puteţi să folosiţi un vaporizator sau să aşezaţi o cană cu apă rece pe calorifer.


Se înmoaie mucoasa nazală cu ser fiziologic de două, maxim trei ori pe zi. Iniţial se curăţă o nară astfel: se menţine capul pe partea dreaptă pentru a curăţa nara stângă. Se introduce ser fiziologic (sunt unidoze care se găsesc la farmacie) în nară. Se poate folosi apoi pompiţa nazală, cu care se efectuează o mică presiune. Se desfac încet degetele pentru a se permite aspirarea mucusului. La fel se procedează şi pentru nara dreaptă: se menţine capul bebeluşului pe partea stângă şi trebuie repetată operaţiunea cu nara dreaptă.


Nu este recomandat spray-ul nazal deoarece acesta poate afecta mucoasa sensibilă a bebeluşului.


Dacă bebeluşul are secreţii abundente, se poate folosi aspiratorul nazal (la indicaţia medicului pediatru).
 

* Conţinutul acestei platforme online este furnizat în totalitate de medici specialişti, oferind informaţie corectă, actualizată şi respectând rigorile impuse în domeniul medical. Informaţia furnizată pe acest site nu înlocuieşte controlul medical.5.00
Nu existã discuţii pentru acest articol
Completeazã forumularul de mai jos
PARTENERI
DermaLife PharmaLife Micolino Litera Mica Weleda Baby Medlife Editura Litera Chicco