Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.

Cum influențeazã vârsta tatãlui sexul și înãlțimea copilului

Deşi studiile anterioare au demonstrat că numărul şi calitatea spermatozoizilor se deteriorează atunci când bărbatul se apropie de 40 de ani, o nouă cercetare a scos la iveală că de fapt, acest declin începe cu o jumătate de deceniu mai devreme decât s-ar fi crezut până acum.

 

Cercetătorii din cadrul Reproductive Technology Laboratories din Los Angeles au analizat probe de spermatozoizi provenite de la 5.081 bărbaţi cu vârste între 16 şi 72 de ani şi au constatat că deteriorarea calităţii spermei începe după vârsta de 35 de ani.

 

Oamenii de ştiinţă au mai constatat că proporţia spermatozoizilor purtători de cromozomi X se măreşte odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce înseamnă că bărbaţii care fac copii la vârste înaintate au mai multe şanse de a deveni părinţi de fete.

 

O altă  cercetare realizată pe 277 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani, ai căror taţi aveau vârste cuprinse între 19 şi 52 de ani la data naşterii a scos la iveală că acei copii născuţi când tatăl lor avea vârsta de 31 de ani sau mai mare la momentul naşterii tindeau să fie, în medie, cu 2 centimetri mai înalţi decât copiii născuţi atunci când tatăl lor avea vârsta de 30 de ani sau mai mică.

 

De asemenea, oamenii de ştiinţă au descoperit că acei copii ce s-au născut după ce tatăl lor împlinise vârsta de 35 de ani aveau un nivel mai scăzut al grăsimii abdominale (12,2%, în medie) decât cei născuţi înainte ca tatăl lor să împlinească 30 de ani (15%, în medie).

 

Deşi cercetătorii notează că „aceşti copii mai subţiri prezintă un risc mai scăzut de obezitate la vârstă adultă”, oamenii de ştiinţă au observat că ei aveau un nivel mult mai mare al colesterolului decât copiii născuţi de taţi mai tineri de 35 de ani.

 

Sursa: Doctorul zilei
0.00
Nu existã discuţii pentru acest articol
Completeazã forumularul de mai jos
PARTENERI
Micolino PharmaLife Litera Mica DermaLife Editura Litera Chicco Medlife Weleda Baby