Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.

Cum îngrijim pielea sensibilã? Produse recomandate și nerecomandate


În faţa agresiunilor externe şi a emoţiilor interioare pielea nostră răspunde inegal. Înroşire, înţepături, senzaţii de arsură definesc pielea sensibilă, hiper reactivă sau intolerantă.

Comentează acest subiect pe Forumul InfoMaterna sau Întreabă specialistul nostru şi vei primi un răspuns în 24 de ore.

E adevărat că atinge mai frecvent femeile cu pielea deschisă la culoare şi fină, dar nu e vorba totdeauna de o piele uscată. Nu este nici măcar un tip clar definit de piele, precum pielea grasă, uscată sau mixtă, ci din contră, o trăsătură transcedentală ce poate să definească în mod egal atopicii dar şi acneicii, la orice vârstă, pe termen scurt sau lung.

Cum recunoaştem pielea sensibilă?

Uneori destul de greu, pentru ca nu prezintă nici o particularitate decelabilă la examenul clinic, nu se vede nimic deşi pacienta-pacientul se plânge că îl arde, că înţeapă, că se înroşeşte din orice, că ţine etc.

În principiu definim o piele ca fiind intolerantă atunci când reacţionează la factori exteriori care nu ar trebui să o perturbe.

Ea are un nivel de rezistenţă mult mai scăzut decât media. Toată lumea acuză o senzaţie neplăcută după ce foloseste produse de curaţenie agresive, dar să reacţionezi la apa simplă sau la o cremă comună nu mai este chiar atât de normal.

Dermatologul poate să discearnă dacă e vorba într-adevar de o piele sensibilă sau de o reală alergie de contact care necesită tratament şi măsuri medicale.

Cum îngrijim pielea sensibilă ? Ce produse folosim ?

  • Lapte demachiant pe care îl clătim cu apă termală
  • Săpunuri dermatolgice de tip surgras, pentru a reface stratul hidrolipidic al pielii
  • Creme speciale pentru piele intoleranta, care să aibă formule cât mai simple, non alergenice , sterile. Odată ce aţi găsit o cremă care nu vă determină nici o reacţie, păstraţi-o. Aici variaţiile sunt periculoase!
  • Produse speciale de calmare a pielii sensibile
  • Creme anti-înroşire
  • La nevoie sau de plăcere, curele termale în staţiuni specializate pentru afecţiuni dermatologice

Nu se recomandă

  • Testarea produselor cosmetice din bancurile de teste din magazine
  • Schimbările climatice prea rapide şi prea spectaculoase, două săptămâni la ski în Austria urmate de două săptamâni în Egipt sau Martinica, sau, mai banal, o bătaie cu bulgări şi apoi o saună…
  • Mâncăruri prea condimentate, exces de alcool şi fumat
  • Ingrijirea feţei cu produse agresive, în special abrazive şi exfoliante, uleiurile esenţiale din plante (prea concentrate şi adesea alergizante), loţiunile alcoolizate.

Trebuie ştiut că tenurile sensibile sunt foarte influenţate de modificările hormonale, în special feminine, şi au tendinţa de a se ameliora cu vârsta şi de a se agrava cu excesul de îngrijiri cosmetice.

 

 

* Conţinutul acestei platforme online este furnizat în totalitate de medici specialişti, oferind informaţie corectă, actualizată şi respectând rigorile impuse în domeniul medical. Informaţia furnizată pe acest site nu înlocuieşte controlul medical.0.00
Nu existã discuţii pentru acest articol
Completeazã forumularul de mai jos
PARTENERI
Chicco Medlife DermaLife Weleda Baby PharmaLife Editura Litera Micolino Litera Mica