Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.

Cum știu cã bebelușul meu este sãnãtos

 

Sănătatea copilului este monitorizată încă din timpul perioadei fetale, când gravida efectuează controalele medicale de rutină. În această perioadă, gravidei i se fac ecografii la intervale regulate de timp, ecografii care pot depista anumite malformaţii congenitale, pe care le poate prezenta fătul.

Dacă se descoperă anumite malformaţii congenitale, medicul ginecolog poate recomanda efectuarea amniocentezei pentru a pune un diagnostic corect, determinând malformaţia.

Imediat după naştere, în sala de naştere, se evaluează starea de sănătate a nou-născutului, prin determinarea scorului Apgar. Scorul Apgar determină următorii parametri: frecvenţa cardiacă, respiraţia, tonusul muscular, culoarea tegumentelor şi reflexul de iritabilitate, şi, după determinarea acestor parametri, nou-născutului i se acordă o notă.

După aceea, nou-născutul este dus în secţia de nou-născuţi, unde medicul neonatolog va efectua un examen clinic complet. În multe maternităţi se practică efectuarea testelor screening pentru depistarea anumitor malformaţii congenitale, iar rezultatele sunt comunicate părinţilor.

Medicul neonatolog, după examinarea nou-născului, poate recomanda efectuarea următoarelor ecografii:

  • abdominală,
  • transfontanelară,
  • cardiacă
  • ecografia de şold.


Dacă toate aceste examinări clinice şi paraclinice sunt în limite normale părinţii pot să plece cu nou-născutul acasă.

 

* Conţinutul acestei platforme online este furnizat în totalitate de medici specialişti, oferind informaţie corectă, actualizată şi respectând rigorile impuse în domeniul medical. Informaţia furnizată pe acest site nu înlocuieşte controlul medical.5.00
Nu existã discuţii pentru acest articol
Completeazã forumularul de mai jos
PARTENERI
Medlife PharmaLife Editura Litera Weleda Baby DermaLife Chicco Micolino Litera Mica