Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.

Inseminarea artificială reprezintă un mod alternativ de a obţine o sarcină. Cuplurile care au probleme în a obţine o sarcină pot beneficia de momentul exact şi de plasarea spermei în tractul genital al femeii.

Comentează acest subiect pe Forumul InfoMaterna sau Întreabă specialistul nostru şi vei primi un răspuns în 24 de ore.

De această metodă pot beneficia femei al căror sistem imunitar poate respinge sperma partenerului pe care o recunosc ca fiind molecule ce invadează organismul.

Inseminarea artificială presupune introducerea deliberată a spermei partenerului sau a unui donor în vaginul femeii, în cavitatea uterină sau în tuburile uterine.

Poate fi folosită şi de femeile care au probleme de patologie cervicală, cum ar fi cicatrici la nivelul colului, blocaj cervical de la endometrioză sau cele care au un mucus cervical foarte gros care împiedică trecerea spermei. Sperma este furnizată de partenerul masculin al femeii ce urmează a suferi inseminarea sau poate fi obţinută de la un donator.

Sperma este spălată în laborator şi concentrată; în procesul de spălare cresc şansele de fertilizare şi sunt înlăturaţi spermatozoizii infertili sau urmele de mucus.

Sperma folosită de la donatori va fi îngheţată şi pusă în carantină pentru o perioadă, iar donatorul va fi testat înainte şi după colectarea mostrei, pentru a ne asigura că nu este purtătorul unor boli transmisibile.

Sperma partenerului sau a donatorului va fi introdusă în vagin sau în uter în momentul ovulaţiei şi nu mai târziu de 12 ore de la momentul acesteia.

Femeia va fi sfătuită să stea culcată cel puţin 30 de minute pentru a permite fertilizării să aibă loc.
Inseminarea se poate face ocazional de două ori în cursul procedurii, pentru a creşte şansele.

Primele semne ale unei inseminări reuşite

Dacă procedeul de inseminare artificială a reuşit, femeia va concepe şi va duce la termen o sarcină. Copilul va fi copilul biologic al mamei şi al donatorului spermei utilizate pentru inseminare. O sarcină obţinută după inseminare artificială nu va diferi cu nimic de una obţinută prin mijloace naturale. Poate exista însă un număr crescut de sarcini multiple, dacă sunt utilizate mijloace de stimulare a ovulaţiei. Deci semnele şi simptomele unei sarcini obţinute prin inseminare artificială vor fi absenţa ciclului menstrual, greţuri, vărsături.

Confirmarea vine prin efectuarea hormonului de sarcină beta hcg din sângele matern sau din urină. Aceste teste se pozitivează a noua zi de la concepţie. Confirmarea va fi efectuată apoi prin ecografie.

Urmărirea unei sarcini obţinute prin inseminare artificială nu diferă cu nimic de a uneia obţinute prin metodele obişnuite.


 

* Conţinutul acestei platforme online este furnizat în totalitate de medici specialişti, oferind informaţie corectă, actualizată şi respectând rigorile impuse în domeniul medical. Informaţia furnizată pe acest site nu înlocuieşte controlul medical.



5.00
6 discutii:
Completeazã forumularul de mai jos
Donez sperma doamnelor sau cuplurilor, pentru sarcina. Barbat de 34 de ani, 1,72 m inaltime, 70 kg, ten alb, saten, ochi caprui, aspect fizic placut, nefumator, nonalcolic, studii superioare, din Bucuresti, fara obligatii, doresc sa ajut gratuit persoanele care isi doresc copii. Nu am pretentii materiale sau de alta natura. Daca solicitanta va dori discretie, ii voi respecta dorinta, iar daca va dori sprijin, voi incerca sa o ajut. Am analizele negative si in limite normale. In conditiile in care profilul meu corespunde solicitarii Dvs. ma puteti contacta prin tel sau SMS la 0727.297.488
George
08 noiembrie 2013
buna seara, Az am facut pentru prima oara o inseminare artificiala, dar la 3-4 au aparut durerile abdominale desputl de apasatoare! Am senzatia ca vreau sa merg la toaleta , dar nimic.... Sa fie primul semn acesta ca nu a reusit inseminarea? Ce trebuie sa fac? Va rog sa ma jutati cu un sfat! Multumesc anticipat!
Mihaela
23 octombrie 2014
Cat timp triaesc spermatozoizii preparati in uter/ trompe? Creste sau sau scade durata lor e viata fata de speram normla, nepreparata?
CARMEN
11 iulie 2015
Cat timp triaesc spermatozoizii preparati in uter/ trompe? Creste sau sau scade durata lor e viata fata de speram normla, nepreparata?
CARMEN
11 iulie 2015
Cat timp triaesc spermatozoizii preparati in uter/ trompe? Creste sau sau scade durata lor e viata fata de speram normla, nepreparata?
CARMEN
11 iulie 2015
Cat timp triaesc spermatozoizii preparati in uter/ trompe? Creste sau sau scade durata lor e viata fata de speram normla, nepreparata?
CARMEN
11 iulie 2015
PARTENERI
Litera Mica Chicco DermaLife Micolino Editura Litera Weleda Baby Medlife PharmaLife