Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.

Jurnal de sarcina: saptamana 8

 

Ce se întâmplă cu copilul?

 

La finalul săptămânii 8 de sarcină, embrionul ajunge la 23 de mm. În această perioadă, zona feţei se distinge prin apariţia gurii şi a foselor nazale primitive. Mugurii oculari migrează spre poziţia lor finală, iar urechea externă prinde contur. Încep să se distingă şi mugurii membrelor superioare.

 

Recomandări pentru viitoarele mămici

Exerciţiile efectuate în mod regulat, cu o frecvenţă de trei ori pe săptămână (minimum 30 de minute), sunt de preferat celor intermitente.

 

Toate exerciţiile trebuie făcute într-un ritm lent şi controlat. Mişcările de balansare, săriturile, schimbările bruşte de direcţie, care pun în tensiune articulaţiile, trebuie evitate.

 

Se recomandă să începeţi cu mişcări de încălzire, cum ar fi rotirea braţelor, a gâtului şi a şoldurilor. De asemenea fiecare sesiune de exerciţii trebuie să se termine cu mişcări de întindere a muşchilor şi a articulaţiilor.

 

Trebuie evitate mişcările care cresc presiunea intraabdominală, cum ar fi genoflexiunile sau abdomenele cu picioarele ridicate.

 

La fel de benefic este şi înotul.

 

Un alt aspect căruia gravidele trebuie sa îi acorde atenţie este hidratarea înainte, în timpul şi după sport. O mică gustare cu carbohidraţi este recomandată cu o oră înainte de sport, pentru a evita hipoglicemia. Deasemenea o mică gustare cu carbohidraţi este necesară şi după sport, în funcţie de durata şi de intensitatea efortului fizic.

 

 

INVITAŢIE

Pentru a vă oferi informaţii cât mai apropiate de ceea ce vă interesează să aflaţi despre următoarea săptămână de sarcină (săptămâna a noua), vă invităm să lăsaţi un comentariu acestui articol, în care să ne spuneţi căror întrebări doriţi ca medicii Infomaterna să vă răspundă. Întrebările trebuie să fie strict legate de cea de-a noua săptămână de sarcină.

* Acest articol face parte din seria "Jurnal de sarcină", un proiect editorial care îşi propune să le ofere femeilor gravide informaţii complete, documentate şi actualizate, referitoare la fiecare dintre cele 42 de săptămâni de sarcină. "Jurnal de sarcină" este un proiect supervizat de dr. Mirela Popa, medic primar obstetrică-ginecologie, în cadrul Hyperclinicii MedLife Griviţa.

 

Citeşte şi:

Lansăm un nou proiect editorial "Jurnalul de sarcină"

Jurnal de sarcină: săptămâna 1

Jurnal de sarcină: săptămâna 2

Jurnal de sarcină: săptămâna 3

Jurnal de sarcină: săptămâna 4

Jurnal de sarcină: săptămâna 5

Jurnal de sarcină: săptămâna 6

Jurnal de sarcină: săptămâna 7

 

* Conţinutul acestei platforme online este furnizat în totalitate de medici specialişti, oferind informaţie corectă, actualizată şi respectând rigorile impuse în domeniul medical. Informaţia furnizată pe acest site nu înlocuieşte controlul medical.0.00
Nu existã discuţii pentru acest articol
Completeazã forumularul de mai jos
PARTENERI
Editura Litera Litera Mica Chicco Medlife Micolino Weleda Baby PharmaLife DermaLife