Loghează-te sau Înregistrează-te
sau
Ţi-ai uitat parola? Click aici
Recuperează-ţi parola
Felicitari!
Te-ai inregistrat cu succes!
Un email a fost trimis catre adresa dvs.



Contracepţia hormonală împiedică apariţia unei sarcini prin inhibarea ovulaţiei. În lipsa unui ovocit care să poată fi fecundat, sarcina nu poate exista.

Comentează acest subiect pe Forumul InfoMaterna sau Întreabă specialistul nostru şi vei primi un răspuns în 24 de ore.

Pentru a putea reîncepe ciclurile ovulatorii, este necesar, aşadar, să se întrerupă consumul de pilule contraceptive. NICIODATĂ, folia de contraceptive nu va fi oprită înainte de terminarea pilulelor active hormonal pe care aceasta le conţine (după caz, 21 sau 28 de tablete)! În caz contrar, în zilele ce urmează după încetarea ingestiei de hormoni se va instala o sângerare de privaţiune hormonală, o falsă menstruaţie, ce va deregla calendarul menstrual şi va împiedica reluarea optimă a ovulaţiei.

După terminarea ultimei folii de contraceptive, se va instala menstruaţia în mod obişnuit, iar la 10-14 zile poate avea loc ovulaţia, în cazul unui ciclu menstrual regulat (de circa 28 de zile). Este vorba de perioada fertilă, în care puteţi începe să aveţi contacte neprotejate, în scopul obţinerii unei sarcini.

Nu este necesară nicio pauză după un tratament cu contraceptive orale combinate (ce conţin estrogen şi progesteron), la fel cum nu are niciun fundament ştiinţific pauza din timpul unei contracepţii hormonale pe durata câtorva ani succesivi. Sarcina se poate obţine și poate evolua normal încă din prima lună fără contracepţie. La majoritatea pacientelor, ovulaţia se reia din primul ciclu menstrual ce urmează după întreruperea pilulelor. Semnul clinic ce anunță reluarea ovulaţiilor este dat de menstruaţiile cvasiregulate. În cazul în care tratamentul contraceptiv a fost iniţiat în scopul tratării unei anovulaţii cu menstre neregulate, este posibil ca ovulaţia să se reia tardiv sau chiar deloc. Aceste paciente necesită investigații suplimentare legate de infertilitate.

În cazul în care sunteţi purtătoare a unui sterilet inert (cu cupru), puteţi obţine o sarcină în prima lună după extragerea acestuia, întrucât ovulaţia nu a fost oprită pe durata utilizării dispozitivului intrauterin. În cazul în care steriletul este impregnat hormonal, se produce o atrofie a endometrului după o perioadă îndelungată de utilizare a acestuia. Este astfel necesară o perioadă de câteva luni până când fluxul menstrual redevine normal cantitativ, semn clinic ce atestă condiţii optime pentru implantarea unei sarcini.

Este important să luaţi acid folic timp de trei luni înainte de a avea o sarcină, în scopul prevenirii malformaţiilor de tub neural ale produsului de concepţie. În cazul în care reuşiţi să obţineţi o sarcină, ingestia de acid folic se impune a fi continuată pe durata primului trimestru de sarcină.

O sarcină dorită este bine să survină în condiţiile unui organism sănătos. În acest scop, se recomandă efectuarea screeningului preconcepţional cu câteva luni înaintea renunţării la mijloacele contraceptive, pentru a avea timp să remediaţi eventualele patologii depistate cu acest prilej.


* Conţinutul acestei platforme online este furnizat în totalitate de medici specialişti, oferind informaţie corectă, actualizată şi respectând rigorile impuse în domeniul medical. Informaţia furnizată pe acest site nu înlocuieşte controlul medical.



5.00
2 discutii:
Completeazã forumularul de mai jos
buna ziua,eu am luat timp de 4 ani anticonceptionale novinette fara intrerupereiar de2 luni leam lasat deoarece vreau sa fac un copil dar nici un rezultat pana acuma oare din ce cauza?este posibil sa raman foarte greu insarcinata din cauza pastilelor.va rog ajutatima
claudia
01 iulie 2013
buna as avea si eu o intrebare eu iau acid folic de 3 luni trebuie sa fac pauza pentru a ramane din nou insarcinata
ionutza
22 februarie 2014
PARTENERI
Chicco Litera Mica DermaLife Medlife Editura Litera Micolino PharmaLife Weleda Baby